Сертификат за контрола на производството
10-01-2017
Германската „Техникал текстајлс“ ќе вработи 600 лица во Штип
24-03-2016

Почетна инвестиција од вкупно 12 милиони евра најави денеска германската компанија за стаклени влакна „Техникал текстајлс“. Изградбата на објектот од 9.000 метри квадратни треба да почне идниот месец, а планираното производство најдоцна во мај 2015 година.

Рулет лента GLASSTAPE OMFA нелепливи
01-09-2014

Нов производ лансиран Glasstape Omfa 5 cm x 25 bm.